2016. sze 23.

Shinwano Ichigo: Angel with a shotgun 15/2.

írta: Aoi Sakura
Shinwano Ichigo: Angel with a shotgun 15/2.

A múlt kísértetei

 

Kira, a megmentő (folytatás)

 

resize.png

Innen nézve hamar érthetővé vált számukra Majumi viselkedése, amikor rájött, hogy Szora és Siro egyértelműen nagyobb erővel bírnak, mint ő.

Siro szomorúan konstatálta, hogy ezért irigyli őt annyira, családja miatt is meg azért, mert nem tudja azok csupán módszerekben s talán ideológiában térnek el az ő rokonaitól.

Hanaicsi, Kazuo lakótelep szerda, 23:00

Jamamoto Akira gondolataiba merülve állt Majumi apró lakásának ablaka előtt. Sötét volt, csupán egy mécses világolt a konyhapulton. A fiú töprengő arcát időről időre, csupán a másodperc töredékéig beragyogta a villámfény.

Még épp felértek a lakásba a vihar kitörte előtt. Jumi most zuhanyozott, miután Kira belediktált valamennyit a Harumi által adott levesből. Nehezen, de legalább evett valamit; különben is óvatosan kell visszaszoknia, ha túl kapkodva, túl hirtelen eszik szilárdat, abból csak nagyobb baj lesz.

Harumi saját nagyanyjára emlékeztette, főként, amikor jól összeszidta Szorát, amiért neki sem szólt egy árva mukkot sem állapotáról és az álomról, majd mikor ők szedelőzködni kezdtek, ágyba parancsolta a napok óta ébren virrasztó fiút.

Mivel Szora Jumival ellentétben nem aludt az ő kapszulájának részecskéit könnyebben összeszedte. A nagy meglepetést Kuroszava Icsiró okozta számára. A srácban egy fia darabkát sem lelt, pedig nyomait határozottan érzékelte. Persze aztán Jumikónak és az Icsi fejében való turkálásnak köszönhetően fény derült a rejtélyre.

Kuroszava tudata kivetette a betolakodót. A fiúnak nem volt olyan erős, mély, múltbéli emléke, amibe a szertartást végrehajtó belerejthette volna a kapszulát, így maradt az a lehetősége, hogy felhasználja Icsiró Siro iránt táplált érzéseit, és balsorsú jövőképekkel bombázza őt.

A nyomok alapján ez egy darabig működött, tünetek nála is jelentkeztek, azonban azzal nem számoltak, hogy a jövő még javában íródik, és Kuroszava a legkevésbé sem az a típusú ember, aki egyszerűen csak tudomásul venné, amit elé raknak. Legalábbis Siróval kapcsolatban nem ilyen volt. Hisz ő maga mondta, hogy érte még magával Siróval is megküzd. Erre aztán minden esély meg volt.

Mire odajutottak, hogy Icsiró kerüljön sorra vagy Siro, a lány eltűnt, semmit nem hagyva maga után néhány véres lábnyomon kívül. A sérülést akkor szerezte, amikor a fürdőbe rohant, ott pedig belelépett a Szora által összetört tükör szilánkjaiba.

Kuroszava utána akart menni, ám Harumi közölte, hogy már minden bizonnyal messze jár. Szora pedig ismét azzal jött, hogy jobb, ha hagyják Sirót. Ezen felbolydulva jól összeveszett a két srác. Icsi nem volt hajlandó ülni, várni, hallgatni és hagyni Sirót, hogy örökké bezárkózzon; ráadásul kizárt, hogy ne lenne benne is egy kapszula.

– Min járatod a buksid ilyen gyászos arccal? – szólalt meg mögötte Majumi. – Icsi vagy Siro?

– Mindkettő – válaszolta.

– Szerintem Szora javaslata ostobaság. Az az idióta mindünknél jobban és előbb tudta, hogy Sirónak gondjai vannak, mégis még most is azt szajkózza, hogy hagyjuk békén. Ekkora baromságot! Ha rajta múlt volna, róla sem tudunk meg semmit, még jó ott volt Harumi – dúlt-fúlt még mindig rekedten Jumi.

– Csakhogy Sirónak nincs egy Harumija, sejtésem szerint – borúlátott Kira.

A lány ingatni kezdte fejét.

– Lehet, de hallottad, ha akarja, ha nem, van egy Icsije, aki úgyse fogja békén hagyni.

A fiú felkacagott.

– Pontosan.

Jó tíz perccel később, amikor a lány kényelmesen elfészkelte magát az ágyban, Kira karjaiban, suttogva ennyit mondott:

– Nekem meg van egy Kirám.

A fiú elmosolyodott és elpirult, kissé zavarban így felelt:

– Nekem pedig egy erős Majum – s megcsókolta a lány homlokát.

Az felnyögött:

– Csak ne hívj így, ez arra a kreténre emlékeztet – utalt Simára.

Nem is olyan sokára már csak egyenletes szuszogásukat lehetett hallani, amit néha elnyomott az egyre távolabbról felharsanó mennydörgés. Grimmjow némi mosakodást követően összegömbölyödött lábuknál.

Hanaicsi, valahol a kertváros szélén, a Hajasze folyó partján, szerda, 23:42

Siro még akkor vált kámforrá, amikor Kira javában gyógyította Majumit, de már elmondott róla mindent.

Elbotorkált, metrózott, buszozott egy kórházba, ahol összevarrták a talpán éktelenkedő vágást, kiszedték az apróbb szilánkokat, bekötözték, majd a lelkére kötötték, ne nagyon mászkáljon egy pár napig.

Ő nagy ívben tojt rá, majd holnap nem megy sehová, legalább jó kifogás lesz a többieknek, mért nem látják. Azonban most sehogy sem tudott nyugton maradni, vitte a lába, hajtották gondolatai. Otthon senkinek nem hiányzik, anyja már elment dolgozni, apja meghalt. Most, hogy a ház nemcsak egy kegyetlenségeket melengető kígyófészek, de kísértetjárta elátkozott hely is lett, még kevesebb időt töltött benne.

Villámok cikáztak, mennydörgés robaja riasztotta a felszínesebben alvókat. Lába alatt sártenger cuppogott, ruhája átázott, az eső zuhogott, és ő csak ment, sántikálva, de ment. Közben az álmán gondolkodott.

A rémálom része nem érdekelte, Kira beszámolója ellenére sem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Mindig intenzív álmai voltak, nemegyszer rémesek, nincs ebben semmi szokatlan. Ami őt inkább furdalta, az a tudati képének megjelenése és az ott feltűnők voltak.

Először az a nő, aztán pedig a férfi, aki őt követte miután bebizonyosodott, hogy Siro álombéli alakjában könnyen felveszi a harcot a behatoló némberrel. Kíváncsi volt, vajon a többiek látták-e őket, ám megkérdezni nem merte, mert akkor neki is be kellett volna számolnia róla, sőt ha Icsiék nem találkoztak velük, még inkább aggodalmaskodnának.

A nő nem is igazán volt érdekes, de a hapsit már biztos látta valahol. Nem és nem tudta elhessenteni azt az érzést, hogy ő ismeri azt az alakot, sőt önkéntelenül, automatikusan összekapcsolta Jumiko figyelmeztetésével: ő rád vadászik.

Az okokról vagy arról, hogy mégis ki lehet az a hátborzongató, ám végső soron vonzó alak halványlilája nem volt. A férfi vonásai viszont mélyen belé ivódtak. A hosszú, egyenes szálú, ében haja; vékony, magas, talpig feketébe és vörösbe öltöztettet alakja; izzóvörös köpenye, amelynek nyaka magas, épphogy látni a vonalnyi ajkakat. Orra finom metszésű, bőre hófehér, szeme vágott, kötőhártyája fekete, írisze élénkrubin, pupillája függőleges, pulzáló vonal.

Szólj hozzá

trauma angyalok démonok megmentő démonvadász Kira Regény Shinwano Ichigo Angel with a shotgun Kuroszava Icsiró Siroszaki Aimi Aomori Majumi Aono Szora Ivaszaka Harumi Yamamoto Akira A múlt kísértetei démonkapszula