2017. nov 02.

Sindzsi: Little fairy tales

írta: Aoi Sakura
Sindzsi: Little fairy tales

Örök

sindzsi_copy.jpgHalhatatlan volt. A legnagyobb harcos egykoron, akinek sikerült túljutnia mindhárom akadályon abban a barlangban, melynek mélyén egy isteni lény őrizte a halhatatlanságot adó kincset. Nem tette próbára, nem akart vele harcolni, csak átnyújtotta neki a jutalmat.

Évezredek teltek el azóta és ő még mindig él, még mindig ugyanolyan, mint azon a napon. Él és mégsem, mert olyan, akár egy szobor, mozdulni képtelen, változatlan. Egy szobor, amit egy vákuumos helyiségben tárolnak, ahol nem éri napfény, sem eső, sem szellő.

Miközben ő örök életének bilincsében szenved, az isteni lény újra s újra születik, mindig megújul, örökké változik. Sosem emlékszik rá, a hősre, aki elért hozzá. Pedig a halhatatlanná lett ember csak utána vágyakozik.

Így élnek ők, az örökkévalóság füzérének gyöngyeit morzsolgatva, egymás mellett, de sohasem együtt. Egy istennő, aki az örökkévaló törvénynek engedelmeskedve állandóan változik és az ember, az ostoba, aki örökké változatlan akart maradni; s most, hogy kívánsága teljesült, inkább szabadulna szenvedésének forrásától, de képtelen rá.

Szólj hozzá

isten változás ember kincs harcos örök örök élet mozdulatlanság elérhetetlen Egyéb Sindzsi Little fairy tales