2017. júl 01.

Sindzsi: Little fairy tales

írta: Aoi Sakura
Sindzsi: Little fairy tales

Rose from the shadow

sindzsi_copy.jpgAz árnytündérek nem örvendtek nagy népszerűségnek. Minden századik évben előjöttek barlangjaik mélyéből és két-három falu teljes népességét elhurcolták, hogy aztán lassanként elfogyasszák őket. Mindezt puszta kedvtelésből tették.

Ő is árnytündérnek született. A neve Rose lett, különleges, mélyvörös haja, szemei és ajkai miatt. Ritkán, de születtek ilyen gyermekek, akiknek nem a megszokott füstös szürke vagy kormos fekete haja és szeme volt. Egy kudarcba fulladt kísérlet mementói voltak.

Egykor egy árnytündér megmentett egy foglyot, akihez később férjhez ment. Remélték, hogy szerelmük utat nyit egy jobb jövő felé, ám reményeik hamisnak bizonyultak hosszú évszázadokon át.

Rose undorodott a felesleges mészárlástól, mely népe legnagyobb hagyománya volt. Ezért mielőtt elérkezett volna a második alkalom, összegyűjtötte azokat, akik hajlandóak voltak lemondani e hagyományról.

Rengeteget készült az alkalomra. Bejárta a környéket, vándornak álcázva magát, hogy tanulhasson és meglelje a megoldást, mellyel elzárhatja a kegyetlen gyilkosokat. Erről azonban senkinek sem számolt be, nehogy meghiúsítsák tervét. A csatlakozóknak csupán annyit mondott, legyenek hajnalban odakint a folyónál.

Már minden előkészületet megtett, melyre szükség volt a varázslathoz s éppen hátrébb húzódott volna, hogy belekezdhessen a szertartásba, amikor két másik tündér térdre kényszerítette, megkötözte és elhurcolta.

A vének azonnal halálra ítélték. Bár sejtették, hogy mi volt Rose célja, nem tudták, pontosan mit tervez, így a lánynak az utolsó szó jogán sikerült lezárnia és lepecsételnie a kijáratokat, örökre csapdába ejtve mindenkit.

A környék lakói és az általuk befogadott békés árnytündérek emlékművet állítottak neki, melyre a következő sorokat vésték, mintegy imaként az elhunyt lelkéhez:

You are a hero

Rose from the shadow

Fighting the evil

You are immortal[1]

 

[1] Részlet Elbroar Hero című dalának szövegéből.

Szólj hozzá

kivégzés elzárás gyilkolás áldozat varázslat szójáték új kezdet Egyéb Hero Sindzsi Little fairy tales Rose from the shadow Elbroar árnytündérek