2017. júl 20.

Kék meg cseresznye

írta: Aoi Sakura
Kék meg cseresznye

Hagyjál szeretni!

kekmegcherry_copy.jpgNem csak arról van szó, igen mindazokról, akik nem heteroszexuálisok, akik a szemedben maguk az ördög manifesztációi, hanem sok minden másról is. Lényegében bármiről, amit valaki szerethet, amit te, előítéleteidben elégedetten úszkáló (valójában szánalmasan vergődő) létező puszta szórakozásból, netán valamiféle küldetéstudattól vezérelve összezúzol. Mintha bűn lenne szeretni!

Példa: Tizenéves, magukat felnőttnek képzelő emberek egyik elfoglaltsága mi más lenne, mint kinevetni és kigúnyolni a nem közéjük tartozót pusztán azért, mert olyan zenéért rajong, ami nekik nem tetszik.

Semmiségnek tűnik, ugye? Ugyanennek az embernek a szülei azt mondják, őrült, mert mást szeret, mint amit szerintük kellene.

Persze tudom, miért nem szarik rája, ahogy te arra a tényre, mindenki vágya, hogy elfogadják. Rohadt nagy tévedés azt hinni, ez egyenlő azzal, hogy szeretnem kell a másikat vagy azt, amit/akit ő szeret. Nem így van. Az elfogadás annyi, hogy békén hagyod a másikat és nem rontasz rá, mint egy ősember, hogy földbe döngölhesd. Nem kell egyezzen a véleményetek, senki nem mondja, hogy meg kell változtatnod a sajátodat, de ne akard megváltoztatnia a másét!

Különben is, amikor meg akarod tiltani, hogy valaki szeressen vagy szeretete tárgyát, netán magát az érzést fikázod, tudod mit csinálsz? Helyet még több gyűlöletnek magadban, a másikban, a világban, amit ugyan szerencsére nem feltétlenül fog be is tölteni, de ez elsősorban nem rajtad múlik.

Mire gondolok? Tegyük fel, egy olyan emberbe rúgsz bele, akinek egyébként is gondjai vannak az önbizalommal, ha elegen rúgtok bele, gyűlölni fog lehet, hogy téged, nagyobb valószínűséggel önmagát. Talán nem tudod, qrva szar annak az élete, akit arra kárhoztat a környezete, hogy utálja önmagát. Tőled idővel megszabadulhat, magától soha. És ez csak egyetlen példa.

Ez az amiért semmilyen formában nem fogadom el a gyűlölködőket, a gyűlöletkeltőket, akik terjesztik ezt a ragályt, uszítanak mások ellen, akik veszik a bátorságot és meg akarják határozni mi minősül szeretetnek, illetőleg mi vagy ki lehet ennek tárgya.

Nem érdekel, ha nem szereted azt a zenét, amit én, nyugodtan meg is mondhatod: hallod nekem ez nem tetszik, nem tudok vele mit kezdeni, nem az én világom, ameddig nem vagy seggfej és nem próbálsz meg lenyomni, hogy én mekkora lúzer vagyok, amiért ezt a fost hallgatom. Érzékeled a különbséget? Akkor jó.

Nem érdekel, ha nem szereted a melegeket. A mostani nagy melegből nekem is elég volt már :P Viccet félretéve, nem kell szeretni őket, csak hagyni, hogy szerethessenek, igen azt, akit akarnak; emberként tekinteni rájuk, még ha a te világképedtől idegenek is, mert a világot nem te alkottad és nem te élsz benne egyedül.

Nem kell szeretned, nem kell a barátomnak lenned, csak hagyjál szeretni! Mert a szeretetünk építi a világot.

Uff! Én szólottam.

Szólj hozzá

vélemény szeretet gyűlölet elfogadás gúny Egyéb Kék meg cseresznye Ao hagyjál szeretni