2017. nov 30.

Sindzsi: Little fairy tales

írta: Aoi Sakura
Sindzsi: Little fairy tales

Tündöklő

sindzsi_copy.jpgSokan nem szerették, egyáltalán nem tisztelték. Nem volt közéjük való, hiába született köztük. Míg a többi fiatal örömmel csatlakozott a harcosokhoz, akik hódítani indultak, addig ő inkább otthon maradt. Amikor a falu vezetője beszédet mondott saját nagyságukról és arról, hogy az ő feladatuk a többi népet erre megtanítani, ő szomorúan csak annyit kérdezett: hát a többi nép nem ugyanannyit ér, mint mi? Erre azonnal megverték és hetekre bezárták egy cellába.

Ha ellátogatott más falukba, segített a sebesülteken, igyekezett vigaszt nyújtani, és szívesen ismerkedett meg a többi nép szokásaival, ezért igen népszerű lett e helyeken.

Földijei elkerülték, bolondnak tartották s gyengének. Családja szégyenkezett miatta.

Történt egyszer, a falut megtámadta a környékbeli hegyekben tanyázó sárkány. A harcosok többsége hanyatt homlok menekült előle, egymáson taposva. Csupán néhányan próbálták feltartani, ám ők is hamar feladták. Ő állt a falu szélén és várt. A sárkány se látott még ilyen idiótát, hát gondolta jobban szemügyre veszi. Lehajtotta fejét, hogy a szemébe nézhessen e furcsa szerzetnek, aki állta fenyegető pillantását, majd annyit kérdezett:

- Mit szeretnél itt?

A sárkány elmosolyodott magában: ’ez tényleg ostoba!’

- Éhes vagyok – felelte.

- Szóval, ha adunk neked néhány állatot, elmész?

- Természetesen – válaszolt a sárkány s örvendezett magában, milyen ravaszul rászedte.

Ő viszont észrevette a sárkány szemében fellobbanó hamiskás fényt, így amint az kitátotta pofáját, hogy elnyelje, félreugrott. Gurulás közben megragadta a kardot, amit az egyik harcos ejtett el. Felpattant és a sárkány szemébe döfte, az fájdalmában felüvöltött.

- Nem öllek meg, ha most elmész és békén hagyod a völgy lakóit – kiáltotta a vonagló sárkánynak.

Az ráemelte ép szemét, iszonyodva látta, hogy a bolondnak hitt apró alak körül ragyogó fény tündököl. Őt szedték rá csúnyán, s ahogy erre ráébredt, fejét lesunyva elrepült, vissza a hegyek mélyén rejtőző barlangjába.

A falubeliek szájtátva meredtek rá, s hamarost örömujjongásban törtek ki, ám ő nem osztozott jókedvükben. Szomorúan ingatta fejét, majd elindult, el a faluból, tündöklő alakját elnyelte az erdő sötétje.

Szólj hozzá

bolond támadás meglepetés sárkány tündöklő Egyéb Sindzsi Little fairy tales nem közénk való