2019. már 14.

Kurīnkawa Kagehiko & Ezakiya Keiko: Flügel der Freiheit

írta: Aoi Sakura
Kurīnkawa Kagehiko & Ezakiya Keiko: Flügel der Freiheit

Ezakiya Keiko – Hitori birodalom: A Halálvölgy, ahol az Élet vize fakad

flugel.jpgKi sem kell nyitnom szemem, tudom, hogy visszatértem Hitoriba. Nem is akarom, még élvezem a hideg szél felszabadító érintését bőrömön. Lassan engedek a késztetésnek, mely kevésbé tűri önként vállalt vakságomat. Tejfehér ég alatt, melyet szürke felhőpamacsok tarkítanak, hófödte hegyek sipkái vesznek körbe. A repülés szabadsága paradox mód megnyugtat, olyan érzés, mintha révbe értem volna. Minden percét élvezem, érzékeim teljesen megnyitom előtte.

Nagy sokára, mikor már-már újra álomba ringatna e végtelen béke, megpillantom a hómezőn sötétlő, apró alakokat. Ahogy föléjük ér a sas, melyen eddig utaztam, megelégeli pehelykönnyű szellemem súlyát, megpördül a levegőben és utamra bocsát. Úgy hullok alá, akár a szél által ringatott, elszáradt falevél. Közben az információk is lassan elárasztanak. Az immáron tizenhárom főre duzzadt csapat az Első Palota felé tart. Yume sem ismerős ezen a tájon, így most a Tenshitók vezetnek.

Alig csatlakoztam, már megtorpanunk. Előttünk a nagy semmi tátong, még csak nem is szakadék. Olyan, mint egy fehér folt a térképen, csak ez a valóságban van, épp a lábuk előtt. Yume Satsuya térképét böngészi, de sehol sem leli nyomát a feneketlen szakadéknak.

− Ne keresd! – szól rá a mellé lépő szárnyas alak, a férfi, aki tegnap óta árnyékként követi.

A lány csak szemével kérdez vissza.

− Ez egy vándorvölgy – érkezik a válasz. – Két-három naponta eltűnik, és máshol bukkan fel.

Yume továbbra is gyanakvón méregeti az alattuk ásító űrt. A másik oldalán feltűnő Hana remegő ajkakkal elsuttogott mondatai sem hozzák meg elveszett bizalmát.

− Ez a Halálvölgy. Még gyerek voltam, alig öt éves, amikor apám bevitt oda egy gazdag nagyurat, aki az Élet Vizét kereste, hogy általa halhatatlanságra tegyen szert. Apámat csábította a plusz pénz, így belement, hogy ő is bekísérje. Fájdalmát elviselni képtelen anyám másnap követte. Engem pedig a bejárat előtt hagyott.

Merengésüket Hito felcsattanó kiáltása szakítja félbe.

− Old meg magad! – szavai és mérge Amének szól.

− Erre kell mennünk – szajkózza tovább a papnő.

Smaragdzöld tekintetét Yuméra szegezi, aki továbbra is ódzkodik a különös völgytől, rosszat sejt.

− Nincs másik út? – kérdi Yoi, aki érzi a lány vonakodását.

Bár számtalanszor nézett szembe a halállal, a völgy őt is nyugtalanítja.

Yume nemet int. Régen még három úton is el lehetett jutni az Első Palotához, ám az azóta eltelt időben a természet lezárta a másik két ösvényt.

− Esetleg megvárhatnánk, amíg a völgy arrébb áll – javasolja Kiyoru.

− Be kell mennetek – jelenti ki Hikari, a Tenshitók vezetője.

− Látod? Megmondtam! – kárörvend Ame.

Extestvére keze ökölbe rándul, fogai összecsikordulnak. Yume megereszt egy ingerült tch-t.

− Attól tartok, kölyök, nincs más választásunk – ismeri be kelletlenül.

− Akkor sem fogom lecipelni őt – morogja Hito.

A többiek választ várva néznek a Tenshitókra.

− Le kell ereszkednetek! – feleli szűkszavúan Hikari.

Yume szemét forgatja.

− Nem hanyagolhatnánk az állandó kell ezt, kell azt?

Kérdése költői, ellentétben Kaigáéval, aki a természet alkotta párkány szélén imbolyogva, összeakadó nyelvvel firtatja:

− Mégis hova, szépségem?

− Szokott ő józan lenni? – érdeklődik az egyetlen férfi az angyalok közül.

Habár kettejükről mit se tudunk, ők némán, köpönyegükbe burkolózva álldogálnak, akár a díszletek egy színpadon.

Yume vállat von és helyette újabb kérdést tenne fel, ám a férfi megelőzi:

− Mi fölötte fogunk átmenni.

Hikari veszi vissza a szót, időt sem hagyva társának további magyarázatra:

− Amint lejjebb ereszkedtek, feltűnik majd a bejárat.

Még be sem fejezi, hátat fordít és lelép a párkányról. Társai, a két köpönyeges díszlet, a csökött szárnyú, apró nő és a férfi követik. Teljes nyugalomban lépkednek a levegőn, legalábbis én ezt látom és minden másodpercben azt várom, mikor kezdenek el zuhanni, mint a rajzfilmfigurák. A férfi Tenshito néhány lépés után még visszafordul és elbúcsúzik Yumétól:

− Találkozunk a másik oldalon, Télihold – kiáltja, pedig alig öt méterre áll a címzettől, közben vadul integet.

A lány közönyösen elfordul, már csak ez hiányzott neki, még egy rajongó, aki nem is ismeri. Egyre kevésbé érti, miért van e furcsa lényeknek szükségük védelemre, ezzel párhuzamosan egyre inkább úgy érzi, valamiféle bohózatba torkoltak az események, miközben birodalom-szerte folytatódik az öldöklés.

Amíg ő fonák helyzetükön tűnődik, Ame visszautasítja Kaze felajánlását, ő ugyanis leginkább Kiyorutól várja, hogy hős férfiként lecipelje, Hitót csak bosszantani akarta kérésével. Kaze nem érdekli, aranyos fiú, de semmi több. Amint sikerül tőle megszabadulnia, Kiyoruhoz lép s várakozón néz fel rá. A férfi úgy tesz, mint aki nem érti, kezd egyre terhesebb lenni számára ez a testőrség.

Yume azonban rátesz egy lapáttal, odadobja neki saját macskakarmait.

− Ezzel könnyebb lesz, itt még boldogulok puszta kézzel – közli s elindul lefelé.

Hana, aki elsőként indult el, időről időre megáll s körbepillant, keresi a jelet, hogy megérkezett. Mire felsejlik előtte valami, Kaiga elsuhan előtte, leér és felordít a fájdalomtól, majd úgy marad, hanyatt fekve, égnek meredő lábakkal.

Kaze, akárcsak Hana szóra sem méltatja részeg, mihaszna társukat. Hamarosan Yoi is csatlakozik hozzájuk Hito hátán. Kaze elszégyelli magát, amiért elfelejtette édesanyját.

− Legalább kényelmes? – érdeklődik Yume.

− Ugyan már, pont így akartam – legyint Kaiga.

Mire nagy nehezen két lábra tornázza magát, Kiyoru is csatlakozik a belé csimpaszkodó papnővel.

Hangos pendülés hallatszik, megremeg a föld, mely halottszürke s fehér por száll fel róla. Ahol eddig semmit se láttak, most villanás fut végig, akárcsak a pengén végigsurranó napfény. Megannyi ezüstszál tűnik elő, melyek kötegekké fonódnak, majd surrogva elválnak egymástól, visszahúzódnak, így nyitva egy átjárót az égig érő falon. A kapun túl semmit sem látni.

Mindannyian vonakodnak belépni, ám ekkor mennydörgés morajlik, s a sziklafalról, melyről érkeztek, hatalmas kőtörmelékek indulnak meg feléjük. A képlet rögvest leegyszerűsödik. Alighogy az utolsóként betámolygó Kaiga is beért, a bejáratot lezáró, fémszínű indák újfent összekapaszkodnak és a mindent megülő tejfehér ködbe olvadnak.

Lassan tisztul ki köröttük a táj. Minden csupa szürke és fehér és furcsán fényes. Szőrös, szöszös, ezüst pókhálók csápjai lengedeznek a hófehér törzsű, ragyogó ágú fákról, melyek az égig nyúlnak s csak felmérhetetlen messzeségben terül szét kéken derengő lombkoronájuk, ezek alkotják a mennyezetet. A talaj, mint a szűz papírlap, rajta néhány vonás egy lusta művésztől.

Szólj hozzá

út szakadék érkezés Regény Hitori birodalom Ezakiya Keiko Flügel der Freiheit Fuyunotsuki Yume Kiyoru Higashino Hito Higashino Ame Sabishii Hana Első palota Shikashi Yoi Umino Kaze Kurai Kaiga Tenshito vándorvölgy A Halálvölgy ahol az Élet vize fakad